Waarom helpen wij

Waarom Helpen Wij

Elk kind heeft recht op onderwijs, luidt Artikel 28 van de United Nations Convention of the Right of the Child. Jammer genoeg zijn er 264 miljoen kinderen en jongvolwassenen op de wereld die niet de mogelijkheid hebben gehad om naar school te gaan of om hun school af te maken. Redenen hiertoe zijn divers, waaronder moeilijke leefomstandigheden, financiële en sociale beperkingen en of tegenslagen (UNESCO 2017, 16). Door te investeren in kwalitatief goed onderwijs voor kinderen in de Filipijnen, hopen wij dat deze kinderen een toekomst kunnen opbouwen en de cirkel van armoede waarin zij leven kunnen doorbreken. 

Feiten over Armoede en Educatie

  • Over de wereld zijn er 264 miljoen kinderen en jongvolwassenen die niet de mogelijkheid hebben om naar school te gaan of om hun school afte maken (UNICEF Website)
  • Veel te veel kinderen;  jongvolwassenen en jongeren, gaan vandaag de dag nog steeds niet naar school, dit heeft te maken met hun leefomstandigheden, financiële en sociale tegenslagen en beperkingen (UNESCO 2017)
  • Educatie biedt kinderen de mogelijkheid om los te komen van de armoede waarin zij opgroeien en biedt hun een weg naar een veelbelovende toekomst (UNICEF Website)
  • Als alle volwassenen hun vervolgopleiding afronden, zal armoede wereldwijd meer dan halveren (UNESCO 2017)

‘’Education offers children a ladder out of poverty and a path to a promising future’’

UNICEF

Sources

 UNICEF Website: https://www.unicef.org/education

UNESCO. 2017. ‘’Reducing global poverty through universal primary and secondary education’’. Policy Paper 32/ fact sheet 44: 2- 16.

World Bank. 2011a. “Learning for All: Investing in People’s Knowledge and Skills to Promote

Development; World Bank Group Education Strategy 2020.” Washington, DC.

Schuiven naar boven