Brazilië: project in Pão de Açúcar

In Pão de Açúcar ondersteunen we leerlingen die studeren aan het Colégio Sao Vicente (basis en middelbaar onderwijs) en individuele studenten die verder studeren aan de faculteit (universiteit).

In Pão de Açúcar is Hanny Martins Vieira-Limbeek onze contactpersoon.

Op dit moment ondersteunen we via Jales 11 studenten van de faculteit die een vervolgstudie doen. Sommige hebben een gedeeltelijke studiebeurs van de Braziliaanse overheid toegezegd gekregen, en helpen wij alleen met de vervoerskosten. Anderen werden uitgeloot en krijgen niets van de Braziliaanse overheid, die ondersteunen met de studiekosten en vervoerskosten. Weer andere die hebben een gedeeltelijke studiebeurs, en helpen we dan met het overige deel van de studiekosten en de vervoerskosten. Alle studenten reizen iedere dag naar de faculteit (universiteit) in Aripiraca. Zij reizen elke dag 500 km (heen en terug, 6 uur in de bus) om hun studie te kunnen volgen. Drie van de studenten hebben in de ochtend les van 07.00 uur tot 12.00 uur. De anderen hebben les van 17.00 uur tot 23.00 uur. Zij reizen allemaal met een busje voor studentenvervoer.

Dit zijn de studenten: 

Bruno, student rechten. Studeert af in 2024.

Ruthyelle, student rechten. Studeert af in 2021.

De tweeling Julia (links) en Juliana (rechts).

Julia studeert voedingsleer. Ze studeert af in 2022

Juliana, alleenstaande moeder van een dochtertje van 1 jaar. Ze studeert verpleegkunde. Ze studeert af in 2025.

Rosa Dayane, student psychologie.
Ze studeert af in 2025. 

Larissa studeert bio-medicijnen. Studeert af in 2025.

 

 

Daniel en Lucas (broers), studeren rechten. Daniel studeert af in 2022 en Lucas in 2021.                  

Edilson, student rechten. Studeert af in 2025

 

 

Thyago (broer van Daniel en Lucas) heeft vorig jaar toelatingsexamen gedaan voor de faculteit medicijnen en hoopt daarmee in aanmerking te komen voor een 100% studiebeurs. Helaas kwam hij punten tekort. Hij had 780 punten en het moesten er 810 zijn. Zijn droom is medicijnen studeren, van jongs af aan is dat zijn doel. Nu helpt Jales hem met een voorbereidende cursus om straks opnieuw het toelatingsexamen te kunnen doen.

Dit jaar was het een boekenproject voor een aantal kinderen zodat ze op de parochieschool het Colégio Sao Vicente kunnen studeren. Dit zijn kinderen die het boekenproject volgen zodat ze op school kunnen studeren:

Pedro Gustavo (klas 8) en Hiarly (klas 6)     

 

 

Maria Luisa (klas 6)

Daarnaast ondersteunen we ook individuele aanvragen van mensen om hulp. Belangrijk hierbij zijn de criteria zoals die door het Jales bestuur zijn vastgesteld.Hanny adviseert het bestuur in deze, maar het is het bestuur dat uiteindelijk beslist of een hulpaanvraag wordt toegekend.Een van deze hulpaanvragen was het verzoek van Maria dos Prazeres.

Zij is moeder van drie kinderen en krijgt ondersteuning van Jales voor haar avondstudie middelbare ziekenverzorging. Een opleiding van 2 jaar maar doordat ze haar baan verloor kan ze het schoolgeld voor het tweede jaar niet betalen. Dit doet Jales nu, en in december 2020 studeert ze af.

Maria dos Prazeres

De studenten en hun ouders zijn Jales, en de donateurs enorm dankbaar, want zonder hun hulp zouden deze jonge mensen niet kunnen studeren. Door nu deze studie te kunnen volgen hebben ze uitzicht op een betere toekomst voor zichzelf en hun familie.

Schuiven naar boven