Doneren

Hoe kunt u ons helpen

Naar school gaan is voor kinderen in Nederland zo vanzelfsprekend, maar in een groot deel van de wereld is naar school gaan eerder uitzondering dan de regel. Als je al niet zeker bent van elke dag een warme maaltijd, is er één ding zeker: je zult als kind al heel vroeg je familie moeten helpen om brood op de plank te krijgen.

Zonder opleiding ben je aangewezen op ongeschoold werk. Dat werk brengt weinig op en is vaak seizoensgebonden. En zo zitten mensen in arme landen opgesloten in hun eigen situatie. U kunt hun situatie sterk verbeteren. Hoe? Door een kind financieel te ondersteunen. Met een maandelijkse bijdrage kunt u er voor zorgen dat de kinderen naar school kunnen, een diploma halen, geschoold werk vinden en een goede en zekere toekomst tegemoet gaan. Voor zichzelf en vaak voor het hele gezin. Binnen Jales noemen we dat financiële adoptie.

Hoe hoog uw maandelijkse bijdrage is bepaalt u zelf. Voor circa 25 euro per maand kan een kind naar school. Natuurlijk mag u meer of minder steunen. Het bedrag komt ten goede aan de kinderen. Het geld kan dus gebruikt worden voor schoolgeld, schoolspullen, uniform, maar soms ook voor voedsel. Jales medewerkers ter plaatse begeleiden de kinderen en bewaken de schoolresultaten van de kinderen en de daarmee samenhangende uitgaven.

Samen spelletjes doen

Familiebezoek

Help ons vandaag nog.


Doneer Nu

Met uw maandelijkse steun helpt u met als belangrijkste doel: zorgen dat de kinderen naar school kunnen gaan en een opleiding krijgen

Geld voor kleinschalige fondsen en kortlopende projecten

Wij hebben een fonds dat we inzetten voor kleinschalige en kortlopende projecten. Algemene giften storten we in dit fonds. Begeleiders kunnen een beroep doen op dit fonds. Wanneer de nood hoog is, schrijven zij een projectvoorstel en beoordelen wij of het project in aanmerking komt voor steun. Maar ook kan er een actie georganiseerd worden voor een specifiek doel. Wij helpen u bij uw actie. Wij kunnen met u een passend doel selecteren en u ondersteunen met de uitwerking van de actie, een voorbeeld is het verzorgen van PR-materiaal.


Lees meer over uw testament


Lees meer over uw belastingvoordeel

Schuiven naar boven