Nieuws

Nieuws

Omdat wij het belangrijk vinden dat onze donateurs op de hoogte kunnen blijven van dat wat gebeurt met hun geld, zullen wij hier regelmatig een update plaatsen. 

Nieuws uit 2020

Mei 2020

BERICHT UIT BRAZILIË

Mijn naam is Hanny Martins Vieira-Limbeek, ben geboren in het Brabantse Berlicum waar ik ook ben opgegroeid. Via een studentadoptie ben ik in contact gekomen met zuster Odiliana Smits van de missiezusters uit Asten. Zodoende heb ik haar werk leren kennen. In 2006 ben ik met mijn man verhuisd naar en Pão de Açúcar sinds 2012, toen de zuster terugging naar Nederland, doe ik al het adoptiewerk. Ik onderhoud de contacten met de studenten, heb regelmatig voortgangsgesprekken met hen en met de ouders, volg de studie, hun privé leven en zorg dat het studiegeld bij hen terechtkomt. Daarbij doe ik ook kleine projecten m.b.t. de studie. 

Dit jaar was het een boekenproject voor een aantal kinderen zodat ze op de parochieschool het Colégio Sao Vicente kunnen studeren. Dit zijn kinderen die het boekenproject volgen zodat ze op school kunnen studeren:

Hanny Martins Vieira-Limbeek

Pedro Gustavo (klas 8) en Hiarly (klas 6)                    

Maria Luisa (klas 6)

Daarnaast ondersteunen we ook individuele aanvragen van mensen om hulp. Belangrijk hierbij zijn de criteria zoals die door het Jales bestuur zijn vastgesteld.Hanny adviseert het bestuur in deze, maar het is het bestuur dat uiteindelijk beslist of een hulpaanvraag wordt toegekend.Een van deze hulpaanvragen was het verzoek van Maria dos Prazeres.

Zij is moeder van drie kinderen en krijgt ondersteuning van Jales voor haar avondstudie middelbare ziekenverzorging. Een opleiding van 2 jaar maar doordat ze haar baan verloor kan ze het schoolgeld voor het tweede jaar niet betalen. Dit doet Jales nu, en in december 2020 studeert ze af.

Mario dos Prazeres 

Op dit moment ondersteunen we via Jales 11 studenten van de faculteit die een vervolgstudie doen. Klik op de link om meer te weten te komen over de studenten in Pão de Açúca die wij ondersteunen. 

De studenten en hun ouders zijn Jales, en de donateurs enorm dankbaar, want zonder hun hulp zouden deze jonge mensen niet kunnen studeren. Door nu deze studie te kunnen volgen hebben ze uitzicht op een betere toekomst voor zichzelf en hun familie.

April 2020

BERICHT UIT DE FILIPIJNEN

Jales-bestuurslid Henk Ankoné zingt even mee met een spontaan zanggroepje tijdens een bezoek aan Akay Kalinga in april 2019

.Akay Kalinga is een open huis voor de straatkinderen van Zamboanga City. Sommige kinderen verblijven er permanent, voor hen is het hun thuis, terwijl andere kinderen er overdag komen

voor een warme maaltijd of om even te douchen, voor hulp en advies of om gewoon wat tot rust te komen in een veilige omgeving.

De staf van Akay Kalinga zorgt er ook voor dat kinderen (weer) naar school kunnen gaan. En daar springt Jales bij: dit schooljaar betaalt Jales voor 70 kinderen het schoolgeld en een bijdrage voor schoolbenodigdheden en openbaar vervoer naar en van school. 

Wilt u meer over dit project lezen, dat kan door op de volgende link te klikken. Project ‘Akay Kalinga’

Jaarbrief 2021

Jaarbrief 2020

Jaarbrief 2019

Jaarbrief 2018

Jaarbrief 2017

Jaarbrief 2015/2016

Jaarbrief 2014

Jaarbrief 2013

Jaarbrief 2012

Jaarbrief 2011

Wij houden u als donateurs op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schuiven naar boven