De projecten

De Projecten

Over de jaren hebben wij veel verschillende projecten ondersteund. Voornamelijk ondersteunen wij Onderwijs en Voedings- en Voorlichtinsprojecten daar waar het het meest nodig is. Onze projecten worden gefaciliteerd in samenwerking met andere organisaties. 

Onderwijs

Onderwijs is de sleutel tot persoonlijke ontwikkeling en via  persoonlijke ontwikkeling groei je zelf, groeit het bedrijf waar je voor werkt en groeit de economie van het land waar je woont en werkt. Dat geldt hier in Nederland, maar dat geldt ook in de arme landen. Ook daar is opleiding de motor achter de welvaart.

Educatie is één van de meest efficiënte vormen van ontwikkelingshulp. Iedere euro besteed aan onderwijs betaalt zich maar liefst 7 keer terug. (bron: VN) Maar de mooiste beloning is toch: een kind op te zien groeien tot een volwassen en zelfverzekerd individu, trotse ouders bij een diploma uitreiking en de stap vooruit die het gezin maakt dankzij een vast inkomen.

En dat is nou precies waarom Jales investeert in onderwijs en daarbij hebben wij uw hulp nodig.

Voedings- en Voorlichtinsprojecten

Als je je op de armste in de samenleving richt (zoals Jales doet), is zelfs eten geen vanzelfsprekendheid. Voor als de nood het hoogste is of om lokaal een impuls te geven aan educatie en onderwijs; want als je maag knort is het moeilijk leren, helpt Jales met voedings- en voorlichtingsprojecten.

Ondervoeding is een feit waar onze begeleiders dagelijks mee geconfronteerd worden. Dat komt niet alleen door de armoede, maar vaak ook door gebrek aan voorlichting. Het voedsel is eenzijdig, de hygiëne is vaak slecht en de ouders zijn zich niet bewust van de gevaarlijke gevolgen. De oplossing is eenvoudig en effectief. Leer de ouders hoe zij een evenwichtige en gezonde maaltijd kunnen maken. Dat lukt zelfs met de beperkte middelen die zij hebben. Jales geeft extra voeding aan kinderen die dat nodig hebben. Want studeren kost naast geld ook energie.

Lees meer over één van onze projecten in de Filipijnen 


Lees meer

Lees meer over één van onze projecten in Brazilië


Lees Meer

Schuiven naar boven