Resultaten

Toen dhr. Schoffelmeer in 1968 de Stichting Gezinsadoptie Jales oprichtte, was dit een sprong in het diepe. Hij had alleen een ideaal en verder niets.

Nu, veertig jaar later worden jaarlijks nog steeds circa 600 kinderen gesteund. In veertig jaar tijd hebben duizenden kinderen een diploma gehaald, van lagere school tot aan de universiteit. En dat is een geweldige stap vooruit voor deze kinderen en hun familie. Het is de weg naar regelmatig en beter betaald werk. Een vast en hoger inkomen betekent iedere dag eten op de plank, toegang tot gezondheidszorg, en hulp voor anderen in de familie als dat nodig is. En wat dat betekent is voor ons in het westen nauwelijks te bevatten.

Als dank voor de jarenlange steun en wetende wat onderwijs aan verandering brengt kiezen kinderen van Jales er vaak voor om zelf weer kinderen te helpen bij hun studie of worden zelf leraar. Het doet ons ook goed dat vele donateurs van het eerste uur ook nu nog steeds actief deelnemen en kinderen aan een opleiding helpen.

En we doen dat nog steeds volgens de principes van toen. Alle steun van donateurs gaat nog steeds voor de volle 100% naar de gezinnen.

Schuiven naar boven