Naar school

‘Kies een goede opleiding, ga naar school en doe je best.’ Alle kinderen in Nederland krijgen die wijze raad van ouders, opa’s en oma’s en docenten. Want met een goede opleiding krijg je een goede baan en ga je een goede toekomst tegemoet.

Onderwijs is de sleutel tot persoonlijke ontwikkeling en via persoonlijke ontwikkeling groei je zelf, groeit het bedrijf waar je voor werkt en groeit de economie van het land waar je woont en werkt. Dat geldt hier in Nederland, maar dat geldt ook in de arme landen. Ook daar is opleiding de motor achter de welvaart.

Opleiding is één van de meest efficiënte vormen van ontwikkelingshulp. Iedere euro besteed aan onderwijs betaalt zich maar liefst 7 keer terug. (bron: VN) Maar de mooiste beloning is toch: een kind op te zien groeien tot een volwassen en zelfverzekerd individu, trotse ouders bij een diploma uitreiking en de stap vooruit die het gezin maakt dankzij een vast inkomen.

En dat is nou precies waarom Jales investeert in onderwijs.

Wilt u ons daarbij helpen? Meld u zich dan aan als donateur. 

Feit :

Het zou tien miljard dollar kosten om iedereen ter wereld de basisschool te laten volgen, dat is de helft van wat Amerikanen uitgeven aan ijs.
(bron: www.actionaid.org.uk)

 

Schuiven naar boven