Doel

Ons doel

Jales helpt kinderen die opgroeien in moeilijke omstandigheden naar school te kunnen gaan. Door te investeren in het onderwijs hopen wij de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken en een kind het vertrouwen te geven in de toekomst. Dit doen wij door onderwijsprojecten te ondersteunen in de Filipijnen en Brazilië. 100 Procent van de donaties gaan naar de projecten en de kinderen.

Helpen in moeilijke omstandigheden

Jales zet zich in voor kinderen die onder zeer moeilijke omstandigheden een toekomst proberen op te bouwen. Hierbij focussen wij op kinderen die opgroeien in armoede, omdat gezinnen die in armoede leven vaak vast zitten in een vicieuze cirkel, waardoor ouders gedwongen zijn om hun kinderen geld te laten verdienen om het gezin te helpen overleven. Deze kinderen krijgen daardoor onvoldoende opleiding. Door de gebrekkige opleiding zal hun leven ook weer in het teken van armoede staan. Door lokaal hulp te bieden bij onderwijs willen wij deze situatie doorbreken. Wij ondersteunen projecten in de Filipijnen en Brazilië, meer hierover kunt u lezen onder ‘werkgebied’.

Investeren in onderwijs
Als organisatie focussen wij specifiek op onderwijs. Dit doen wij omdat onderwijs is een duurzame investering die op vele vlakken zijn effect heeft. Zo biedt een betere opleiding kinderen een goede start in de samenleving, wat resulteert in een betere inkomenssituatie voor het gezin en meer kansen voor hun broertjes en zusjes. Daarnaast laten studies zien dat een betere opleiding indirect de welvaart van een land en dat van de wereld stimuleert. Verder versterkt een beter opgeleide bevolking de samenleving. En nog belangrijker, kinderen staan met meer zelfvertrouwen in het leven en ontwikkelen zich als individu. Deze persoonlijke ontwikkeling vinden wij het mooiste resultaat dat je als donateur kan bereiken.

‘’Education is key to the development of individuals, households, communities and societies’’ (UNESCO 2017,11).

100% donatie
Als organisatie stellen wij dat uw steun volledig naar de projecten en de kinderen gestuurd wordt. Dit kunnen wij bereiken door onze kosten tot een minimum te beperken. Wij zijn dan ook een pro-deo organisatie, zowel in Nederland als lokaal worden de projecten in stand gehouden door vrijwilligers. De geringe kosten die wij maken worden betaald uit rente op vooruitbetaalde donaties.

Schuiven naar boven