De Filipijnen

De Filipijnen kent een unieke positie in Zuidoost- Azië. Dit komt omdat het land bestaat uit 7100 eilanden en het overgrote gedeelte van de bevolking, maar liefst 86%, Rooms-Katholiek is. De Filipijnse mensen zijn gastvrij, toegankelijk en zijn over het algemeen altijd positief. Echter kampen veel Filipijnaren met enorme armoede.

In de afgelopen decennia zijn veel migranten van het platteland naar de stad verhuisd in de hoop hier werk te vinden bij één van de vele internationale bedrijven die hier gevestigd zijn, denk aan werk in call-centra en in de winkelcentra. Echter trekken er meer mensen naar de stad dan dat er banen en huizen zijn. De economische ongelijkheid, tezamen met het gebrek aan huisvesting en een falend stadsbeleid, zorgen ervoor dat veel Filipijnse gezinnen op straat komen te staan of huisvesting zoeken in een sloppenwijk. Deze sloppenwijken bevinden zich voornamelijk in de metropool Manila. De leefomstandigheden in deze wijken zijn slecht. Er is vaak geen stromend water, geen toegang tot gezondheidszorg, slechte hygiëne en de wijken zijn vaak niet veilig, zo hangen de elektrische tijdsdraden kriskras door elkaar over de opeengestapelde huizen. Om aan geld te komen helpen kinderen hun ouders door vuilnisbelten af te zoeken naar spullen die ze kunnen verkopen of helpen ze mee met de verkoop van andere producten. Hierdoor hebben veel kinderen niet de mogelijkheid om naar school te gaan en blijven ze vast zitten in een cirkel van armoede.

Om deze kinderen te helpen, ondersteunen wij projecten in de City of Marikina. Deze stad ligt in het oosten van Manila waar de grootste sloppenwijken van de Filipijnen te vinden zijn. Daarnaast ondersteunen wij ook projecten op het plattenland, waaronder in Cagayan de Oro. Dit doen wij omdat mensen op het plattenland afhankelijk zijn van schaarse seizoensarbeid, als gevolg gaan kinderen niet het hele jaar naar school, omdat zij moeten helpen met het binnen halen van de oogst. Door zowel de kinderen naar school te sturen en de ouders te helpen effectief met hun land om te gaan, willen wij deze kinderen helpen een mooie toekomst op te bouwen.

 

Sources:

Schuiven naar boven